FAQ

1

Wat is Castive?

Castive is een castingplatform dat artiesten die acteer- en figuratiewerk verrichten verbindt met opdrachten uit de film-, media en entertainmentsector.

2

Voor wie is Castive?

Castive is ontwikkeld om artiesten en bedrijven uit de film-, media en entertainmentsector met elkaar te verbinden op een snelle, efficiënte en budgetvriendelijke manier.

Castive is toegankelijk voor eender welk type bedrijf, hetzij van startende casting directors tot ervaren productiehuizen.

3

Wie zijn de gezichten achter Castive?

Castive werd in 2023 opgericht door een jonge Belgische ondernemer Jordy. Later op het jaar werden Lara en Senne toegevoegd aan het team.

Met Castive willen zij het zoeken van acteertalent sneller, efficiënter en budgetvriendelijker maken.

4

Kan ieder bedrijf een account maken op Castive?

Neen. Castive is bedoeld voor bedrijven uit de film-, media en entertainmentsector. Bij het aanmaken van een bedrijfsaccount worden de toelatingscriteria gecontroleerd door ons team.

Wanneer deze criteria voldoen krijgt u toegang tot ons platform.

5

Is Castive toegankelijk voor ieder soort artiest?

Neen. Castive verbindt enkel artiesten die acteerwerk, figuratiewerk en modellenwerk verrichten.

6

Moet je ervaring hebben als artiest?

Helemaal niet! Castive wil zowel toegankelijk zijn voor artiesten met ervaring als zonder ervaring. Voor de artiesten zonder ervaring willen wij de springplank zijn in hun artistieke carrière.

7

Ik ben mijn wachtwoord vergeten. Wat moet ik doen?

Klik op “inloggen” (bovenaan), klik vervolgens op “wachtwoord vergeten”, vul je e-mailadres in. Je krijgt een bevestigingsmail met een link erin om een nieuw wachtwoord aan te maken. Check zeker ook eens je Spammail/ongewenste e-mails mocht je niet direct een mail ontvangen.

8

Wie is er verantwoordelijk voor het verloop van de opdrachten?

Het beheer en verloop van de opdrachten is steeds de verantwoordelijkheid tussen talent en bedrijf. Beide partijen dragen dus zelf de verantwoordelijkheid. Castive fungeert enkel als platform die beide partijen met elkaar verbindt.

9

Hoeveel kost een account voor artiesten?

Helemaal niets! Het aanmaken van een account als talent is gratis en zonder verborgen kosten.

10

Hoeveel kost een account voor bedrijven?

Bedrijven kunnen kiezen tussen betalen per opdracht ook gekend als Castive Pro of een maandelijks abonnement nemen Castive Premium. Het maandelijks abonnement kan ook op jaarbasis berekend worden waardoor de bedrijven genieten van een mooie korting.

Castive Pro vanaf €39,99

Castive Premium vanaf €84,99

11

Betaalt Castive de vergoeding bij de opdrachten?

Neen. Castive zorgt enkel voor de samenwerking tussen artiest en opdracht. Castive komt niet tussen op inhoudelijk en financieel vlak. Daarnaast is Castive ook niet verantwoordelijk voor het niet naleven van afspraken tussen artiest en opdracht.

Mocht u nog met vragen zitten kan je het Castive Team steeds bereiken via mail.

12

Hoe kan ik mijn account en profiel bij Castive verwijderen?

Stuur een email naar info@castive.be vanaf het emailadres dat bij jouw account/profiel hoort. Jouw email moet dus vanaf dat emailadres verzonden worden. Wij zullen jouw account/profiel dan binnen 14 dagen verwijderen.